Filteren

Verfijn je keuze in deze categorie. Zoeken op auteur, ISBN, title of trefwoord? Dat kan eenvoudig via zoeken bovenaan.

Staat
Prijsrange
  • Filter

    Reviews

    Gemiddelde score voor Boek2

    Goede communicatie,

    snelle levering en prima verpakt.

    Extra korting

    %

    Meer boeken is meer korting!

    • Vanaf 5 boeken
    • Vanaf 10 boeken
    • Vanaf 15 boeken
    • Vanaf 20 boeken
    • 5% korting
    • 10% korting
    • 15% korting
    • 20% korting

    De vanger in het graan

    De vanger in het graan

    Mooi exemplaar. Hardcover (Rainbow uitgave) met stofomslag. Geen naam voorin, omslag nog helemaal intakt. Nagenoeg als nieuw. Klassieker die niet mag ontbreken in uw boekenkast.

    De gedachten en de gevoelens van een 16-jarige Amerikaanse jongen die van school is gestuurd en door New York zwerft.

    De verteller van deze onsterfelijke coming of age-roman is Holden Caulfield, die model stond voor talloze verhalen waarin adolescenten worstelen met thema`s als vervreemding van de wereld van volwassenen en het verlies van onschuld. Geen van de schrijvers die Salinger probeerden te imiteren konden echter in zijn schaduw staan. Het boek speelt zich af in de donkere dagen rond Kerstmis in New York, als Holden wegens slechte prestaties van school is gestuurd maar het niet aan zijn ouders durft te vertellen. In plaats daarvan zwerft hij door de stad en ontmoet hij allerlei mensen, onder wie zijn kleine zusje, de enige die hij helemaal vertrouwt. De vanger in het graan hoort tot de romans die je gelezen moet hebben, niet in de minste plaats vanwege de zowel dwarse als vertederende humor waarmee Salinger het verhaal heeft geschreven. `Als je het echt allemaal wilt horen, dan wil je waarschijnlijk eerst weten waar ik geboren ben en wat een waardeloze jeugd ik heb gehad en wat mijn ouders allemaal gedaan hebben voordat ze mij kregen en meer van dat soort sentimentele gelul, maar eerlijk gezegd heb ik geen zin om het daarover te hebben.

    Jerome David Salinger (New York, 1 januari 1919) publiceerde zijn werk onder de schrijvers-naam J.D. Salinger. The Catcher in the Rye (De vanger in het graan, of ook wel vertaald naar de titel Puber) is ongetwijfeld zijn beroemdste boek, maar ook Nine Stories (Negen verhalen), Franny and Zooey (Franny en Zooey) en Raise High the Roof Beam, Carpenters and Seymour, an Introduction (Heft hoog de nokbalk, timmerlieden en Seymour, een introductie) zijn inmiddels klassieke werken. 

    J.D. Salinger; Johan Hos (vertaling);

    € 15,00
    Bezig met laden...
    close

    Favorietenlijst