Filteren

Verfijn je keuze in deze categorie. Zoeken op auteur, ISBN, title of trefwoord? Dat kan eenvoudig via zoeken bovenaan.

Staat
Prijsrange
  • Filter

    Reviews

    Gemiddelde score voor Boek2

    Goede communicatie,

    snelle levering en prima verpakt.

    Extra korting

    %

    Meer boeken is meer korting!

    • Vanaf 5 boeken
    • Vanaf 10 boeken
    • Vanaf 15 boeken
    • Vanaf 20 boeken
    • 5% korting
    • 10% korting
    • 15% korting
    • 20% korting

    Hitler en de Belgen

    Hitler en de Belgen

    Dikke paperback in goede staat. Cover deels verkleurd. Geillustreerd.

    Op 10 mei 1940 viel het Duitse leger van Adolf Hitler België binnen. Vier jaar lang werd België bezet. Waarom viel Hitler juist ons land aan? Welk beeld had hij van België? Welke toekomst zag hij voor de Belgen in zijn Groot Germaanse Rijk? Zijn Blitzkrieg was zo overtuigend dat velen, zelfs zijn hardnekkigste tegenstanders, aanvankelijk geloofden in een ultieme oorlogsoverwinning van Hitler. Nog meer, de naar Frankrijk gevluchte Belgische regering ondernam pogingen om met de Duitse regering van Hitler in contact te komen en aan te stilten op een vredesakkoord. In de naoorlogse historische literatuur is dit aspect van de Belgische geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog altijd onderbelicht gebleven. In zijn boek 'Hitler en de Belgen' ontrafelt Bert Cornelis deze weinig bekende episode. Dat er zelfs in de hoogste koninklijke en politieke kringen over een mogelijke samenwerking met de Duitse dictator werd nagedacht, was een vervelend gegeven waar in de naoorlogse zegeroes en tijdens de berechting van de collaboratie geen plaats voor was. Cornelis reconstrueert ook het verblijf van de Führer in het Waalse Brûly-de-Pesche in juni 1940 en zijn tochten door Vlaanderen en doet het gedetailleerde relaas van alle Belgen die ooit door Hitler werden ontvangen - van koning Leopold III over ambassadeur Jacques Davignon tot de Waalse Rex-leider Léon Degrelle. Daarbij gaat de auteur de vraag niet uit de weg waarom niet één vooraanstaande Vlaamse collaborateur in de buurt van de Führer geraakte. Hitler had grote twijfels over het politieke lot van de Belgen. Ook die aarzelende houding brengt het boek in beeld. Hij wachtte tot het einde, net voor de bevrijding begin september 1944, om België op te splitsen in een Reichsgau Flandern en een Reichsgau Wallonien. Even dacht Hitler eraan om tijdens het Ardennen-offensief midden december 1944 België opnieuw te veroveren en zijn België-politiek nieuw leven in te blazen. Dit alles mislukte en leidde tot zijn ondergang.0.

    Bert Cornelis;

    € 11,99

    Tunnel 29. Liefde,...

    Tunnel 29. Liefde, spionage en verraad

    Mooi exemplaar. Paperback, nagenoeg als nieuw. Geillustreerd.

    Een adembenemende reconstructie van de spectaculairste ontsnapping uit Oost-Berlijn in 1962. Een ode aan de veerkracht en verbeeldingskracht van mensen die uit elkaar worden gedreven.

    Een uiterst actuele ode aan de veerkracht en verbeeldingskracht van mensen die uit elkaar worden gedreven, in een tijd dat er letterlijk en figuurlijk steeds meer muren verrijzen tussen bevolkingsgroepen. In 1961 werd de Berlijnse Muur gebouwd. Precies een jaar later besluit de Oost-Duitse vluchteling Joachim Rudolph, samen met een groep studenten, er een tunnel onderdoor te graven – niet Oost-Berlijn uit, maar er juist ín. Hun plan: zo veel mogelijk landgenoten helpen om de communistische heilstaat te ontvluchten. Maar wat ze niet weten, is dat ze zijn geïnfiltreerd door de Oost-Duitse geheime dienst, de Stasi. In dit adembenemende boek reconstrueert Helena Merriman, op basis van honderden uren gesprekken met getuigen en uitgebreid onderzoek in de archieven van de Stasi, op weergaloze wijze de levensgevaarlijke hulpactie. Ze achterhaalt niet alleen de identiteit van de infiltrant, maar reconstrueert ook het bizarre verhaal van een Amerikaanse filmploeg, die meeging de tunnel in, maar van president Kennedy aanvankelijk geen toestemming kreeg de documentaire uit te zenden. Het resultaat is niet alleen een razend spannend spionage- en ontsnappingsverhaal, maar ook een dramatische liefdesgeschiedenis. Tunnel 29 is gebaseerd op de prijswinnende BBC-podcast.

    Helena Merriman;

    € 11,50

    Sowing Empire

    Sowing Empire

    Softcover in goede staat. Snedes 2 butsjes. Geillustreerd. Engelstalig.

    Planting and transplanting, seeding and reshaping--the landscaping practices that emerged in the eighteenth century--are inextricable from the contested terrain of empire within which they operated. From the plantations of the "nabobs" to the island gardens of narrative fiction, from William Beckford's estate at Fonthill to Marie Antoinette's ornamented farm, "Sowing Empire considers imperial relandscaping--its patriarchal organization, heterosexual reproduction, and slavery--and how it contributed to the construction of imperial power. At the same time, the book shows how these picturesque landscapes and sugar plantations contained within them the seeds of resistance--how, for instance, slave gardens and the Afro-Caribbean practice of vodou threatened authority and created new possibilities for once again transforming the landscape. In an ambitious work of wide-ranging literary, visual, and historical allusion, Jill H. Casid examines how landscaping functioned in an imperial mode that defined and remade the "heartlands" of nations as well as the contact zones and colonial peripheries in the West and East Indies. Revealing the colonial landscape as far more than an agricultural system--as a means of regulating national, sexual, and gender identities--Casid also traces how the circulation of plants and hybridity influenced agriculture and landscaping on European soil and how colonial contacts materially shaped what we take as "European." Utilizing a wide range of both visual and written sources--maps, literature, and travel writing--this book is interdisciplinary in its methodology and in its scope. "Sowing Empire explores how postcolonial and queer studies can alter art history andvisual studies and, in turn, what close attention to the visual may offer to both postcolonial thcorizing and historically and materially based colonial cultural sudies.

    Jill H. Casid;

    € 15,00
    Bezig met laden...
    close

    Favorietenlijst