Filteren

Verfijn je keuze in deze categorie. Zoeken op auteur, ISBN, title of trefwoord? Dat kan eenvoudig via zoeken bovenaan.

Staat
Prijsrange
  • Filter

    Reviews

    Gemiddelde score voor Boek2

    Goede communicatie,

    snelle levering en prima verpakt.

    Extra korting

    %

    Meer boeken is meer korting!

    • Vanaf 5 boeken
    • Vanaf 10 boeken
    • Vanaf 15 boeken
    • Vanaf 20 boeken
    • 5% korting
    • 10% korting
    • 15% korting
    • 20% korting

    Het rijk van Christus...

    Het rijk van Christus als historische realiteit, Calvijns anti-apocalyptische uitleg van het boek Daniël

    Mooi exemplaar. Dikke hardback als nieuw. Met een Engelstalig samenvatting.

    Op 12 juni 1559 begon Calvijn met zijn colleges over het boek Daniël. De publicatie daarvan droeg hij op aan de vervolgde protestanten in Frankrijk. De spanningen rond
    de religieuze en politieke situatie in Calvijns vaderland waren juist in deze jaren hoog opgelopen. In deze studie wordt gekeken in hoeverre en op welke wijze Calvijns uitleg van het profetische boek Daniël gestempeld is door de tijd waarin hij bezig was met de exegese van het boek. Ook wordt onderzocht hoe zijn uitleg de toehoorders, en via hen de kerken van de reformatie in Frankrijk, heeft beïnvloed.
    De auteur schetst de historische context van de Praelectiones over Daniël en besteedt aandacht aan de plaats van Calvijns colleges in zijn werk in Genève. Verder analyseert hij de Daniëluitleg van twee tijdgenoten, Melanchrhon en Oecolampadius, waarbij overeenkomsten en verschillen met Calvijns exegese in kaart worden gebracht. Ten slotte wordt een analyse gegeven van Calvijns uitleg van het thema regnum Christi.
    Het boek sluit af met een beschouwing waarin duidelijk wordt gemaakt dat Calvijn in de laatste jaren van zijn leven niet radicaler, maar eerder voorzichtiger is geworden. Hij probeerde zijn volgelingen voor opstand te bewaren en leerde ze geduldig hun kruis te dragen tot God hen bevrijden zou in het eeuwige rijk van zijn heerlijkheid.

    M. A. van den Berg;

    € 7,50

    God, neem ik aan? Het...

    God, neem ik aan? Het ongrijpbare van theologie en natuurkunde

    Prachtexemplaar, Paperback als nieuw.

    Kunnen natuurkundigen en theologen wel met elkaar praten? Lig het niet meer voor de hand dat zij elkaar, minstens theoretisch, te lijf gaan? Hebben zij eigenlijk wel een gemeenschappelijk onderwerp? En is het niet veel meer zo dat de natuurkundige god uitsluit, terwijl de theoloog hierin nu net zijn uitgangspunt vindt? In God, neem ik aan? Gaan een theoloog en een natuurkundige in gesprek op een manier die op het eerste oog misschien wat merkwaardig lijkt: zij begrijpen elkaars problemen. Zij begrijpen van elkaars wetenschap dat het cirkelbewegingen zijn om een intrigerend raadsel te benaderen. Dit raadsel heeft vele namen. In de natuurkunde heet het soms werkelijkheid, soms waarnemer, soms deeltje. In de theologie heet het soms god, soms mens, soms licht. Maar meestal, en ook dit geld voor zowel de theologie als de natuurkunde, zoekt men nog naar wat, vreemd genoeg, al gedefinieerd lijkt. In de postmoderne theologie is 'god' een woord te ver. In de natuurkunde geld dit voor het begrip 'werkelijkheid'. Men doet of men al kent wat men eigenlijk alleen nog maar aanneemt. In verhaalvorm zetten natuurkundige Ger Vertogen en theoloog Patrick Chatelion Counet aan elkaar en aan de lezer uiteen hoe zij tegen hun vakgebied aankijken en welke kern problemen zij zien. Dit betekend dat 'God, neem ik aan?' niet zomaar over natuurkunde en theologie handelt, maar een filosofisch gesprek is over de mogelijkheid en de onmogelijkheid van kennis en over het verschil tussen weten en weisheid

    Patrick Chatelion Counet, Ger Vertogen;

    € 6,00
    Bezig met laden...
    close

    Favorietenlijst