Filteren

Verfijn je keuze in deze categorie. Zoeken op auteur, ISBN, title of trefwoord? Dat kan eenvoudig via zoeken bovenaan.

Staat
Prijsrange
  • Filter

    Reviews

    Gemiddelde score voor Boek2

    Goede communicatie,

    snelle levering en prima verpakt.

    Extra korting

    %

    Meer boeken is meer korting!

    • Vanaf 5 boeken
    • Vanaf 10 boeken
    • Vanaf 15 boeken
    • Vanaf 20 boeken
    • 5% korting
    • 10% korting
    • 15% korting
    • 20% korting

    De verloren erfenis

    De verloren erfenis

    Dikke paperback in goede staat. Rug verkleurd.

    Centraal bij het schrijven van dit boek stond de vraag: hoe is het mogelijk dat tweeduizend jaar christendom, ondanks alle pretenties, nog steeds niet geleid heeft tot een algehele wereldvrede en een broederlijk samengaan van alle mensen en volkeren? Het is dan uiterst boeiend om te ontdekken dat het vroege christendom er zo heel anders uitzag dan de kerk van nu. Dogma's en leergezag, groeiend onbegrip over de relatie tussen de mens Jezus en de geest van Christus, vermaterialisering van de spiritualiteit, macht en institutionalisering; dit alles vormde zich in een proces van eeuwen. En dan zien we dat in bepaalde opvattingen zoals die over oorlog en vrede, of bijvoorbeeld over de vrouw en de seksualiteit, of over het Goddelijk principe en over de wederkomst van Christus vaak weinig meer is terug te vinden van de dynamische leringen van Jezus (zoals die aan de hand van vaak nog onbekende bronnen weergegeven zijn in Een ander testament van dezelfde schrijver). Nauwgezet volgt de auteur het pad door de geschiedenis. Anders dan in De geheime woorden, waarin de gnostische traditie centraal staat, wordt in dit boek ruime aandacht besteed aan kerkvaders, mystici en hervormers; aan de opkomst van het pausdom, de verscheurende concilies en theologische haarkloverij. Daarvoor is gebruik gemaakt van een omvangrijk bronnen- en literatuuronderzoek. Prachtige citaten uit mystieke werken, maar ook schokkende uitspraken van kerkprelaten, verduidelijken deze kritische cultuurgeschiedenis van het christendom; een christendom dat volgens de auteur in de Nieuwe Tijd een geheel ander aanzien zal krijgen.

    Jacob Slavenburg;

    € 6,50

    De zoete leugen, of:...

    De zoete leugen, of: De mythe van de schoonheid

    Dikke paperback in goede staat. Rug verkleurd. Verder netjes.

    Het aantal vrouwen dat corresties laat aanbrengen door middel van peperdure operaties neemt de laatste jaren groteske vormen aan, terwijl de propagandadruk van de cosmetische industrie in de jaren tachtig en negentig als nooit tevoren is toegenomen.vooral vrouwen wordt van alle kanten duidelijk gemaakt dat de kans op succes en op geluk beduidend groter wordt, wanneer je veel aandacht besteedt aan je uiterlijk. Een elegante veschijning doet wonderen op de weg naar een glansrijke carriere.

    De gevolgen van deze zoete leugen nemen in onze toijd epidemische vormen aan: anorexiaverschijnselen, ondervoedingsproblemen, minderwaardigheidsgevoelens, angsten om zich in het openbaar te vertonen, seksuele problemen en obsessies. Een van de vrouwen over plastische chirurchie: Áls we ontdekten dat dit mensen in gevangenissen wordt aangeedaan, zou er onmiddelijk een internationaal protest ontstaan en rapport uitgebracht eorden aan Amnesty International..'

    Naomi Wolf onrafelt de zoete leugen of de mythe van de schoonheid, in een uitmate helder boek dat nu al vergeleken wordt met DE vrouw als Eunuch van Germaine Greer.

    Gesteund door enkele jaren research, waarbij Naomi wolf materiaal uit vele uiteenlopende culturen en landen, o.a. ook uit Nederland, verzamelde, stelt de vijentwintigjarige schrijfster de vraag: wort het niet eens tijd dat we eerst zelf beslissen wat we willen zien, voordat we in de spiegel kijken?

    Naomi Wolf;

    € 6,50

    De pausen

    De pausen

    Dikke paperback met flappen in goede staat. Leesvouw in rug. 2 Fotokaternen.

    De geschiedenis van het pausdom - de oudste monarchie ter wereld - wemelt van intrige, moord, verraad en mysterie. De Britse historicus John Julius Norwich vertelt het verhaal van de pausen van Petrus tot nu met verbluffende helderheid. Hij deinst niet terug voor smakelijke details maar houdt de grote lijn scherp in het oog. Daarbij weet hij met speels gemak sprekende documenten te vinden uit de tijd zelf, zoals brieven en dagboeken met vaak onthutsende inhoud.
    Sommige pausen waren helden en heiligen, andere juist genotzuchtige levensgenieters, gewetenloze schurken of meedogenloze opportunisten. Het knappe is dat Norwich nooit schoonwast of demoniseert: van elke paus weegt hij licht- en schaduwzijde eerlijk en open tegen elkaar af. Een geldwolf kan best een prima bestuurder zijn, en een heilige een nul in diplomatie.
    Veel aandacht heeft Norwich ook voor de verdiensten van de pausen op het gebied van kunst en cultuur in Rome. Tal van prikkelende vragen passeren de revue. Waarom was er ooit een hele vleugel van het Vaticaan ingericht voor een moslimprins, die bij de bevolking van Rome veel populairder was dan de paus zelf? Ligt Petrus wel echt onder de St. Pieter begraven? Was er echt een weergaloos aantrekkelijke Romeinse schoonheid, die achtereenvolgens zowel haar minnaar als haar zoon op de Heilige Stoel wist te installeren? Was er ooit een bordeel gevestigd in het paleis van Lateranen? Was Pius XII werkelijk een antisemiet en racist? En hoe stond de Romeinse bevolking tegenover de pauselijke heerschappij?

    John Julius Norwich;

    € 8,50

    Dat ding met veertjes

    Dat ding met veertjes

    Dikke paperback in zeer goede staat. Mooi exemplaar.

    De toekomst is ook al niet meer wat ze vroeger was. Dat grapje typeert in onze tijd het levensgevoel van velen. De mens kan die toekomst steeds meer zelf maken, maar ook breken. Hoe gaat dat aflopen? Velen maken zich daar bezorgd over: ‘Ik heb liever dat u het vertelt’, zegt de moeder van zieke Jantje tegen de dokter in een gedicht van Rutger Kopland. Maar er zijn ook andere geluiden: ‘Hee, oude droom, hoe zat het ook al weer?’, zingt Paul van Vliet. Het vanzelfsprekende vooruitgangsgeloof wankelt, maar het verzet tegen de bekken vol blaf en de macht van het grote geld groeit. Er zijn nieuwe initiatieven voor een andere levensstijl, aandacht voor perspectief in de verte en voor de hoop als zinvolle onderneming (Václav Havel). In dit boek voert Niek Schuman het pleidooi voor de moed om te hopen door alle kwaad heen. Daar is verbeelding voor nodig, om de platte realiteit te overstijgen. Hij voelt zich daarbij sterk verbonden met allen die zich wel op een of andere wijze als ‘gelovigen’ beschouwen, zoekend naar zin, maar wie het daarbij niet (meer) te doen is om deze of gene correcte geloofsleer. Niek Schuman (1936) is theoloog. Was na de pastorie (1965-1970) verbonden aan de Vrije Universiteit Amsterdam en de Theologische Universiteit Kampen. Meest recente boeken: Drama van crisis en hoop: De psalmen gedicht, gebundeld en gebeden (2008); Mijn jaren van geloven: Voorgoed verleden, blijvend visioen (2012.

    Niek Schuman;

    € 13,50
    Bezig met laden...
    close

    Favorietenlijst