Filteren

Verfijn je keuze in deze categorie. Zoeken op auteur, ISBN, title of trefwoord? Dat kan eenvoudig via zoeken bovenaan.

Staat
Prijsrange
  • Filter

    Reviews

    Gemiddelde score voor Boek2

    Goede communicatie,

    snelle levering en prima verpakt.

    Extra korting

    %

    Meer boeken is meer korting!

    • Vanaf 5 boeken
    • Vanaf 10 boeken
    • Vanaf 15 boeken
    • Vanaf 20 boeken
    • 5% korting
    • 10% korting
    • 15% korting
    • 20% korting

    Wij eisen les!

    Wij eisen les!

    Paperback in redelijke staat. Rug scheef gelezen. Binnenwerk netjes.

    Wij eisen les! bevat Truijens’ beste columns, beschouwingen en reportages over leren en lezen, moederschap en opvoeding. Kritisch, scherp, vol zelfspot, maar nooit zwartgallig. Leerlingen gaan de straat op met spandoeken waarop staat: ‘Wij eisen les!!!’ Onderwijsvernieuwingen als het nieuwe leren, de basisvorming en het Studiehuis draaiden grotendeels op een mislukking uit. Kritische leraren krijgen door hun management een zwijgplicht opgelegd. Hoogleraren klagen over de treurige basiskennis van hun eerstejaars. mbo’s schaffen het vak Nederlands af. Pabo-studenten zakken massaal voor reken- en taaltoetsen. Ouders stappen naar de rechter om een plaatsje voor hun kind op een gymnasium te eisen. Leraren voelen zich overbelast en onderbetaald. Er dreigt een kolossaal lerarentekort. Een parlementaire onderzoekscommissie stelt vast dat de overheid het onderwijs ‘ernstig heeft verwaarloosd’.


    De afgelopen jaren was onderwijs in Nederland regelmatig voorpaginanieuws. Niet goed voor een land dat zo graag een kenniseconomie wil zijn. Alleen de commerciële onderwijskundige adviesbureaus deden gouden zaken. Zij drongen aan op nóg meer vernieuwing. En de ouders? Hoe vinden zij een school waar hun kind het niet alleen gezellig heeft, maar ook iets leert? Is vrijheid van onderwijs een wassen neus, nu de monocultuur van het ‘competentiegerichte leren’ oprukt? Of kan het, nu het dieptepunt is bereikt, alleen maar beter gaan? In Wij eisen les! neemt Aleid Truijens de vernieuwingsdrift en alle gevolgen daarvan genadeloos onder de loep.

    Aleid Truijens;

    € 4,00

    Naar koude kusten...

    Naar koude kusten 1990-1992

    Prima exemplaar. Paperback in zeer goede staat.

    Als kind ontdekte Eerde Beulakker dat dagdromen het gewone bestaan ruimschoots in schoonheid overtreft. Op een dag stapte Hedwig van den Brink aan boord, vol reiservaring, onrusten en op zoek naar het ongewone. De plannen voor een verre tocht waren snel gesmeed.

    De auteur en zijn vrouw zeilden gedurende een ijzige winter kriskras door de Falklandarchipel. Ze troffen er een half miljoen schapen en tachtig gezinnen, die alles haatten wat Argentijns was.
    Onder in de zuidpunt van Zuid-Amerika voer het Nederlandse zeiljacht langs de gletsjerkusten van het fameuze Beagle Canal en zette de bemanning zowel voet aan wal te Ushuaia, de zuidelijkste stad van de wereld, als op Isla Hornos met het klif Kaap Hoorn. Op 21 december 1991, de eerste zomerdag van het zuidelijk halfrond, zeilde het Hollandse koppel, nu in gezelschap van een Engelse zeiler-arts, Antarctica binnen. Het leek op het openen van het deksel van een vrieskist. Wetenschappers, pinguïns en toeristen volgden elkaar in de sneeuw met argusogen.

    Toen kwam de ultieme realisatie van kinderlijk dagdromen. Het jacht Teake Hadewych volgde tot in details het kielzog van Sir Ernest Shackleton, de Britse ontdekkingsreiziger die in 1916 van Elephant Island naar South Georgia zeilde in een sloepje, zevenhonderd mijl over de onbekende Scotia Sea, om na een jammerlijk mislukte expeditie hulp te halen.
    Eerde, Hedwig en Richard identificeerden zich te midden van ijs en kou wekenlang met hun antiheld en bereikten het eiland South Georgia - waarmee ze tevens het gruwelijkste slagveld qua walvisuitroeiing betraden. Op weg naar huis werd in de oceaan tegen het vulkaaneiland Tristan da Cunha geankerd en thee gedronken bij afstammelingen van de Katwijker visser Pieter Groen, voor wie de bewoonde wereld op vierduizend kilometer afstand ligt.

    Eerde Beulakker;

    € 8,50

    De Nederlandse droom

    De Nederlandse droom

    Paperback in goede staat. Klein vouwtje in achterzijde cover.

    Waar Amerika de selfmade man huldigt, koesterde Nederland jarenlang zijn eigen droom. Doorstroming in het onderwijs bood iedereen de kans hogerop te komen in de maatschappij. Stapelaars werden ze genoemd, de mannen en vrouwen die hun droom waarmaakten door na de lts, de mulo of de mavo telkens een nieuwe trede van de ladder te beklimmen. Dubbeltjes konden kwartjes worden en soms lag er nog meer in het verschiet. Onderwijs was duur, zeker als de eindstreep niet langs kaarsrechte lijnen maar via een omweg werd bewandeld. Het adagium was: duur onderwijs is altijd nog goedkoper dan onwetendheid. (Oud-)politici als Ahmed Aboutaleb, Gerrit Braks, Jan Jacob van Dijk, Maria van der Hoeven, Ab Klink en Ahmed Marcouch zijn stapelaars of laatbloeiers. Evenals de hoogleraren Paul Cliteur, David Pinto en Rob de Wijk. En de CEO s Ad Scheepbouwer, topman van KPN, en Aad Veenman, president-directeur van de NS. Het geldt ook voor de voorzitter van de Algemene Bond van Uitzendbureaus en SER-kroonlid Hans Kamps, (hulp)bisschop van Roermond Everardus de Jong, oud-PSV-voorzitter en oud-Philips-topman Harry van Raaij en Fortis-econoom Aline Schuiling. Journalist Paul van Liempt analyseerde de fenomenen stapelen en laatbloeien, waarvoor hij sprak met SER-voorzitter Alexander Rinnooy Kan en voorzitter van de mbo-raad Jan van Zijl. En hij tekende de persoonlijke verhalen op van de vijftien mannen en vrouwen die de Nederlandse droom met verve gestalte gaven. Samen vormen ze een pleidooi voor beter onderwijs en herstel van de Nederlandse droom.

    Paul van Liempt;

    € 6,50
    Bezig met laden...
    close

    Favorietenlijst