Filteren

Verfijn je keuze in deze categorie. Zoeken op auteur, ISBN, title of trefwoord? Dat kan eenvoudig via zoeken bovenaan.

Staat
Prijsrange
  • Filter

    Reviews

    Gemiddelde score voor Boek2

    Goede communicatie,

    snelle levering en prima verpakt.

    Extra korting

    %

    Meer boeken is meer korting!

    • Vanaf 5 boeken
    • Vanaf 10 boeken
    • Vanaf 15 boeken
    • Vanaf 20 boeken
    • 5% korting
    • 10% korting
    • 15% korting
    • 20% korting
    € 24,00

    De gentleman. Handboek...

    De gentleman. Handboek van de klassieke herenmode

    Dikke, grote hardback in zeer goede staat. Met stofomslag. Rijkelijk geillustreerd.

    Waar worden de beste op maat gemaakte overhemden verkocht? Waar kan een man zich nog volgens de regels der kunst laten scheren? Waarom zijn schoenen het belangrijkste detail in een herengarderobe? Hoe gaat de four in hand-knoop? En waar doen beroemde tijdgenoten inkopen wanneer ze in Londen, Parijs, Rome of New York zijn?
    De een noemt het stijl, de ander smaak - dat 'gevoel' waarmee sommige mannen altijd precies het goede pak of overhemd en de juiste das of schoenen weten uit te zoeken. En toch is het helemaal niet moeilijk om zich als een man stijlvol te kleden: een goede kennis van de klasiekers en hun achtergronden volstaat.
    De gentleman informeert over trendsetters, adviseert over het combineren van modellen, materialen, stoffen en kleuren, en geeft handige tips en adressen. Dit boek bundelt wetenswaardigheden die gewoonlijk alleen verspreid in herenmodetijdschriften en columns te vinden zijn.
    Van de stropdas (en hoe hij wordt geknoopt) tot de schoen (en waar hij op maat wordt gemaakt); van slip tot smoking en van Barbour-jas tot filofax - alles wat de man nodig heeft om de gentleman in zichzelf naar voren te halen, komt in dit boek uitgebreid aan bod, rijk geïllustreerd en 'opgesmukt' met vele anekdotes over beroemde gentlemen.
    Een man met smaak gaat altijd goed gekleed, zowel op het werk als in zijn vrije tijd; hij stemt de accessoires voor het dagelijks leven op elkaar af; hij winkelt bewust met De gentleman - het boek met stijl.

    Bernhard Roetzel;

    € 8,50

    De verloren erfenis

    De verloren erfenis

    Dikke paperback in goede staat. Rug verkleurd.

    Centraal bij het schrijven van dit boek stond de vraag: hoe is het mogelijk dat tweeduizend jaar christendom, ondanks alle pretenties, nog steeds niet geleid heeft tot een algehele wereldvrede en een broederlijk samengaan van alle mensen en volkeren? Het is dan uiterst boeiend om te ontdekken dat het vroege christendom er zo heel anders uitzag dan de kerk van nu. Dogma's en leergezag, groeiend onbegrip over de relatie tussen de mens Jezus en de geest van Christus, vermaterialisering van de spiritualiteit, macht en institutionalisering; dit alles vormde zich in een proces van eeuwen. En dan zien we dat in bepaalde opvattingen zoals die over oorlog en vrede, of bijvoorbeeld over de vrouw en de seksualiteit, of over het Goddelijk principe en over de wederkomst van Christus vaak weinig meer is terug te vinden van de dynamische leringen van Jezus (zoals die aan de hand van vaak nog onbekende bronnen weergegeven zijn in Een ander testament van dezelfde schrijver). Nauwgezet volgt de auteur het pad door de geschiedenis. Anders dan in De geheime woorden, waarin de gnostische traditie centraal staat, wordt in dit boek ruime aandacht besteed aan kerkvaders, mystici en hervormers; aan de opkomst van het pausdom, de verscheurende concilies en theologische haarkloverij. Daarvoor is gebruik gemaakt van een omvangrijk bronnen- en literatuuronderzoek. Prachtige citaten uit mystieke werken, maar ook schokkende uitspraken van kerkprelaten, verduidelijken deze kritische cultuurgeschiedenis van het christendom; een christendom dat volgens de auteur in de Nieuwe Tijd een geheel ander aanzien zal krijgen.

    Jacob Slavenburg;

    € 6,50

    De zoete leugen, of:...

    De zoete leugen, of: De mythe van de schoonheid

    Dikke paperback in goede staat. Rug verkleurd. Verder netjes.

    Het aantal vrouwen dat corresties laat aanbrengen door middel van peperdure operaties neemt de laatste jaren groteske vormen aan, terwijl de propagandadruk van de cosmetische industrie in de jaren tachtig en negentig als nooit tevoren is toegenomen.vooral vrouwen wordt van alle kanten duidelijk gemaakt dat de kans op succes en op geluk beduidend groter wordt, wanneer je veel aandacht besteedt aan je uiterlijk. Een elegante veschijning doet wonderen op de weg naar een glansrijke carriere.

    De gevolgen van deze zoete leugen nemen in onze toijd epidemische vormen aan: anorexiaverschijnselen, ondervoedingsproblemen, minderwaardigheidsgevoelens, angsten om zich in het openbaar te vertonen, seksuele problemen en obsessies. Een van de vrouwen over plastische chirurchie: Áls we ontdekten dat dit mensen in gevangenissen wordt aangeedaan, zou er onmiddelijk een internationaal protest ontstaan en rapport uitgebracht eorden aan Amnesty International..'

    Naomi Wolf onrafelt de zoete leugen of de mythe van de schoonheid, in een uitmate helder boek dat nu al vergeleken wordt met DE vrouw als Eunuch van Germaine Greer.

    Gesteund door enkele jaren research, waarbij Naomi wolf materiaal uit vele uiteenlopende culturen en landen, o.a. ook uit Nederland, verzamelde, stelt de vijentwintigjarige schrijfster de vraag: wort het niet eens tijd dat we eerst zelf beslissen wat we willen zien, voordat we in de spiegel kijken?

    Naomi Wolf;

    € 6,50
    Bezig met laden...
    close

    Favorietenlijst